Logo der Essence of Wine
Bild Fahne SpanienBild Fahne EnglandBild Fahne FrankreichBild Fahne Deutschland
Benutzer-Manager: LEDV
Bild Fahne SpanienBild Fahne EnglandBild Fahne FrankreichBild Fahne Deutschland

VT LADERAS DEL GENIL

Logo der VT LADERAS DEL GENIL
In Granada zijn er 3 geografische gebieden met de aanduiding erkende geografische aanduiding: wijn Cumbres del Guadalfeo (Contraviesa - Alpujarra), wijnen van de Altiplano de Sierra Nevada (noorden) en wijnen Laderas del Genil (zuid-west).

Een van de gebieden die bekendheid wint in de wijn scène van Granada is de wijn van Laderas del Genil, voorheen bekend als Granada Suroeste. Zo, op 1 juli, werd 2003, gepubliceerd in Boja de Orde waarbij de vermelding Vino de la Tierra de Granada Suroeste. Wijngaarden zijn geplant op leisteen bodem en op grote hoogte, met weinig neerslag en beïnvloed door de Middellandse zeewind, die een aantal temperaturen glad. De combinatie van deze factoren heeft een microklimaat dat bevorderlijk is voor de teelt van druiven, het verkrijgen van een hoge kwaliteit natuurlijk product.

Wijnen zijn wit en roze, met een minimum natuurlijk volumetrische ranking 10e, en jonge rode wijnen en gerijpt in eiken vaten en flessen, met een minimum natuurlijk volumetrische ranking 12e. Het is kenmerkend voor deze wijnen hun rijke aroma en intense kleur voor de hoogste concentratie van anthocyanen.
Details anzeigen Landwein aus LADERAS DEL GENIL

Zone der Produktion

Granada Zuidwest:

Albolote, Albuñuelas, Alfacar, Alhama de Granada, Alhendín, Almuñécar, Arenas del Rey, Atarfe, Beas de Granada, Cájar, Cenes de la Vega, Cogollos-Vega, Cúllar-Vega,Deifontes, Dílar, Dúdar, Dúrcal, Las Gabias, Gójar, Granada, Los Guájares, Güéjar Sierra, Güevéjar, Huétor Santillán, Huétor Vega, Itrabo, Jayena, Jete, Lecrín, Lentejí, Molvízar, Monachil, Motril, Nigüelas, Nívar, Ogíjares, Otura,Padul, Peligros, El Pinar, Pinos Genil, Pulianas, Quéntar, Salobreña, Santa Fe, Santa Cruz del Comercio, Vegas del Genil, El Valle, Vélez de Benaudalla, Ventas de Huelma, Villamena, Víznar, La Zubia.

Beschmutzte Vielfalten

Ermächtigt:Garnacha Tinta, Perruna, Tempranillo, Cabernet Sauvignon,Merlot, Syrah, Pinot Noir.

Weiße Vielfalten

Ermächtigt:Vijiriego, Macabeo, Pedro Ximénez, Palomino, Moscatel de Alejandría, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

Kommentare

Einen neuen Kommentar hinzufügen